IT- és adatbiztonsági tanácsadás

Az otthoni vagy bárhol végezhető munkavégzés és a saját eszközök üzleti célra való használatának elterjedésével extrém módon megugrott a biztonsági sérülékenység. Az IT- és adatbiztonság ma már egy olyan terület, melybe ugyanúgy invesztálnia kell egy egyszemélyes vállalkozásnak és egy multinak is – persze ki-ki a maga szintjén.

Az elmúlt években az adatbiztonság, pontosabban a GDPR és annak terhei folytak a csapból is, mégis sokan a kötelező minimumot (törvényi kötelezettségeit) tűzték ki célul vállalkozásaik, cégeik számára. A paragrafusok mögé nézve azonban jogos elvárásokat, közös érdekeket találunk, amiket érdemes beépíteni egy vállalkozás mindennapjaiba. Ezek mentén érdemes átgondolni, hogy szervezetünk hogyan is működik, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni az adatok kezelését, miközben nem forgatjuk fel teljesen a folyamatainkat.

Kevésbé trendi téma, de legalább ennyire fontos az IT-biztonság – ami igazából kéz a kézben jár az adatbiztonsággal. Azt gondolhatjuk, hogy ez olyasmi, amivel a Google-nak, a facebook-nak, a bankoknak kell igazán foglalkozniuk, mi pedig minden tőlünk telhetőt megtettünk egy ingyenes vírusirtó telepítésével és a Windows Defender engedélyezésével. Nem egészen így van.

Mi komplex megoldásokat nyújtunk, melyek sarokköveit az ITIL, a COBIT, a GDPR és különböző ISO-szabványok és azok jó gyakorlatai adják.

Ajánlott forgatókönyvünk a fejlesztésekhez:

  1. Belső IT- és adatbiztonsági felmérés, audit elvégzése
  2. Jelentés készítése a szervezet aktuális állapotáról, azonnal kivitelezhető változások és ajánlott fejlődési tervek bemutatása
  3. Fejlesztési célok és határidők kitűzése
  4. Fejlesztés levezénylése, figyelemmel kísérése
  5. Kapcsolódó szabályok, protokollok megalkotása
  6. Érintett munkatársak tréningezése

Kérje ajánlatunkat!