Szervezetfejlesztés

MIRŐL SZÓL?

Szeretne valódi változást elérni a cégében? Szeretne egy igazi csapatot, ahol mindenki ugyanazért a célért küzd?

A szervezetfejlesztés során olyan tudást adunk a cégeknek és vállalatoknak, amelyek segítik őket megújulni és önmegújulóvá válni. Egy szervezetfejlesztési folyamat akkor sikeres, ha már nincs szükség szervezetfejlesztőre, mert a tudás ott van a céget vezető és a cégben dolgozó munkatársaknál. A szervezetfejlesztés akkor sikeres, ha a munkatársak valós változást tapasztalnak a szervezetfejlesztő munkája nyomán, ahol a félelmek elhalványulnak és az egyéni célok helyett a közös cél válik fontossá. A változás pedig akkor lehet és lesz tartós, ha a változás és a változtatás iránt mindenki egyaránt elköteleződik a cégen belül. Tüneti változást könnyen és gyorsan elérhet bárki, de a tartós változáshoz attitűdváltásra, cselekvési tervre és elköteleződésre van szükség. Nem ígérünk csodát, csak kemény munkát és valós, tartós változást. De ehhez meg kell tenni az első lépést! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

MIBEN SEGÍTÜNK?

A legtöbb cég az alábbi napi problémákkal küzd. Ezekben ígérünk változást és segítséget:
–  a szervezet teljesítménye elmarad hasonló szervezetek teljesítményétől,
–  a szervezet nem tud rugalmasan alkalmazkodni a változásokhoz,
–  a szervezet tagjai elutasítják a változás iránti elköteleződést,
–  a szervezetben nincs együttműködés és ez a hatékonyságot is negatívan befolyásolja,
–  a szervezetet megbénítja a sok konfliktus, az egyéni célok megölik a közös célt,
– nincs vagy nem egészséges a szervezeti kultúra, amely megtartó erőként segítené a szervezet fejlődését és növekedését,
– a szervezet kultúrájához illő munkatársak kiválasztási rendszerének kialakítása, a meglévő rendszer hatékonyabbá tétele,
– fejvadászat.

HOGYAN SEGÍTÜNK?

1. lépés – Az első megkeresést, illetve a vezetőkkel folytatott megbeszélést követően szervezeti diagnózist (szervezeti feltárást) készítünk és visszajelzést adunk a megrendelőnek.

2. lépés – A vezetők és a munkatársak bevonása mellett kidolgozunk egy szervezetfejlesztési tervet, célokat fogalmazunk meg és eszközöket adunk a megvalósításhoz.

3. lépés – Elindítjuk a fejlesztési folyamatot és a visszajelzések alapján folyamatosan adaptáljuk a megvalósítási tervet a visszajelzések alapján.

4. lépés – Lemérjük az eredményeket, közösen értékeljük a sikereket és a további teendőket, szükség esetén új intervenciós javaslatokat teszünk.

KINEK SEGÍTÜNK?

A szervezetfejlesztés célközönsége a szervezet valamennyi munkatársa, beleértve a vezetőket is.

MILYEN ESZKÖZÖKET HASZNÁLUNK?

A szervezeti diagnózis eredménye alapján tartós viselkedésváltozást eredményező intervenciós elemeket használunk. Ezek közül néhány:
– témafeldolgozó workshopok (munkatársak és vezetők bevonása mellett),
–  folyamatkísérő és reflektív workshopok,
–  kompetenciafejlesztő tréningek,
–  vezetőfejlesztés és mentorálás,
–  teamcoaching,
–  egyéni tanácsadás.

Kérje ajánlatunkat!